Nu är det verkligt

Jag har fått ett mail från EF nu. Ett mail om min värdfamilj. Helt plötsligt slog det mig att det är mindre än två veckor kvar tills jag skall alldeles själv åka ned till Rom, bo hos en främmande människa i två veckor, gå i skolan och bara prata italienska.

Jag är så obeskrivligt tacksam över att jag lever som jag gör och får möjlighet till att ens göra en sådan här resa. För detta är något jag kommer minnas hela livet. (Kanske ångrar senaste meningen lite då jag som 97-åring sitter på hem och ropar efter Lille Skutt, en aning sinnesförvirrad)

Och så får vi hoppas att jag inte blir helt utstött och sitter själv på mitt rum med en italienskabok på min 18-årsdag.

Over and Cappuccino :D

Sex and the city

Jag går runt i min bikiniöverdel, med någon tanktopp och mina nyinköpta shorts. Jag använder inte smink för tillfället och i och med denna värme är jag konstant lite glansig i ansiktet pågrund utav svett.

Så, till saken. Jag är väldigt sugen på att åka på Safari i Afrika nu. Ta mig dit? Tack!

Hade en väldigt trevlig kväll i fredags då Sara firade sin 19-årsdag. Dagen efter åkte jag in till stan för att träffa min kusin, Maria, som varit i Belgien de senaste sex veckorna på praktik. Vi såg Sex and the city-filmen. (IIIH! Den var ju bra.)

Familjen hemma efter en vecka på O-ringen. Imorgon bär det iväg till landet och på onsdag hem till farmor för att bo där en vecka.
Jättenära till tunnelbanan, vill dock inte avslöja vilken station för då kommer jag bli paranoid och tro att någon för det första kommer att välja rätt uppgång vid tunnelbanan, och för det andra välja rätt hus, och för det tredje kunna portkoden och för det fjärde veta vilken våning och vilken lägenhet. Men framförallt, kunna få ned hissjävlen. (Knappen är ju seg som fan. Hur kan en knapp vara seg? Jag menar, det är en sketen knapp?!)
Förutsatt att någon skulle Vilja stalka mig.

Fast om någon skulle göra det skulle jag inte bli minst hälften så rädd som smickrad, jag är lite egenkär ja. :)

SÅ tråkig humor


Åh GUD! Jag kan inte andas

Weddingdress



En annan rolig sak med att vara hemma själv är att man kan ställa upp kameran på mini-stativet, dra på sig sin mammas bröllopsklänning och självutlösare - voila!
Hih. Lite kobent/hjulbent huh?
Och snälla hjälp mig att reda ut detta, hur är kobent, och hur är hjulbent? Känns pinsamt att inte veta, jag skall ju veta allt!



Svar: Men googla då, höhö. Men jag har ju gjort det! Skall dessutom iväg och träffa farmor nu, the cat lady, och gå igenom vad att tänka på då jag skall passa hennes älsklingar en vecka.

Over and Cappuccino

Ensam hemma 4

Det är jättekul att få ta eget ansvar över hela huset när familjen är borta. Att "släcka ned" på kvällarna, se till att alla dörrar är låsta osv.
   Det är också jättekul att kunna sova när man vill, äta när man vill och framförallt är det underbart att efter tre timmar framför TV'n med "Crowned", "Girlicious" och "Project runway" så kan man sitta på träningscykeln till dubbelavsnitt utav Sex and the city! Mitt i natten utan att någon störs. LOVE IT! Jag förstår inte varför jag gillar serien så mycket, jag har fått frågan varför men kan inte besvara den. ;)

Dock finns det en baksida med att laga alla mål mat själv, diskningen.


Jag fick ångest då jag gick in i köket imorse.

Those dancing days

Those dancing days upptäckte jag på Way out west hemsida förra året då jag med några tjejer till skulle åka dit. Lyssnade på någon enstaka låt och tyckte de var helt fantastiska. Sedan visade det sig att de bara skulle spela på en utav klubbarna, där bara de över 18 fick komma in. Tydligen var de helt fantastiska live också enligt en av tjejerna som sett dem på hulstfred.

Lyssna och varför inte titta, jag älskar musiken, stilen och videorna.





Hemsidor;
http://www.myspace.com/thosedancingdays
http://www.eskils.com/junker/

Malmö



Tillbaka från södra Sverige. Måndag till fredag bodde jag med familjen hos en annan familj som är "typ" släkt med oss. (Farfars frus systerson)
Tisdag vandrade vi runt i Malmö vid Turning Torso och husen vid vattnet var helt fantastiska, det slår alla slags fastigheter jag någonsin sett tidigare!
Onsdag åkte vi till Danmark och gick på underbara Tivoli. Åkte första riktiga berg-och dalbanan på typ år! (En riktigt berg-och dalbana har MINST 1 looping!) Och min kära bror tvingade upp mig i tiviolis version utav Gröna Lunds slänggungan. Fast här satt man två och två i stolarna. Och det var inte lika många gungar, och juste!
Man åkte runt 80 meter upp i luften. 80 METER! Jag höll seriöst på att skita på mig. Det var inte kul, någonstans. :(
Torsdag tog jag mitt första dopp för i år. Det var så kul att bada, jag har helt glömt bort känslan att kuna simma hur långt osm helst och dyka och sådant badskoj.

I fredags väntade en 6 timmar lång bilfärd. Efter en och en halv timma var det "Please shoot me"-humör. Det var självmordstämningen i baksätet. Jag och brosan funderade på att kasta oss ut från varsin dörr i Charlies Angels-stil och typ hoppa upp på en motorcykel eller så. (Okej, min bror hade ingen aning om mina planer men jag tänkte på det i alla fall!)

Nu är man hemma ensam en hel vecka då familjen dragit upp till Sälen och O-ringen. Fredag skall Sara ha sin fest då hon fyller 19! Jeeeeesus krajjst. Hon har blivit så vuxen, och nästa år är det min tur. (Får typ åldersnoja och smetar in lite Loréal Paris Q10+R anti-rynk-kräm)

Så, nu suktar jag efter fler adrenalinkickar. Tyvärr kommer jag inte få det förens i september då jag och Sara drar till Gbg och Liseberg.

Skall se om jag inte kan boka in fika eller biobesök med min kära kusin som nyss är hemkommen efter sex veckor i Belgien. Och Sofie, har du dragit utomlands? När skulle hon iväg? någon som vet? För jag verkar ha noll koll!

Over and cappuccino

P.S Någon bra film man bör se nu? Förutom Mamma Mia. (För MIN mamma kommer strypa mig om jag ser den utan henne första gången)

Pancakes, Benatar, Ny frisyr

Någon som lagt märke till min söta dalahäst?

Imorse drog mina föräldrar iväg på Kajaksemster tills onsdag. De kom in i rummet imorse, mamma med en kram och pappa med ett "Du får ta och städa upp härinne!" Jag tänkte att nu när de är borta och jag är hemma kan jag passa på att städa, men nu kommer de att tro att de fick mig att städa, vilket de inte får. VARFÖR TJAAAT?!

Brosan stekte pankisar till middag, jag vispade grädden (som fanns klar på burk! :P) och dukade. Till Alladin smaskade vi i oss liiite brända, men dock hela pannkakor. En jävla massa mer än vad jag lyckas åstadkomma med pannkakssmet.

Jag har testat diverse frisyrer och sminkningar på en trevlig hemsida. Jag ser för täääskit ut. Men in med bilden i photoshop och vips så blev man snygg.



Fråga: Vad för frisyr bör jag skaffa? Lugg? Snelugg? Ingen lugg? Långt, kort?

Lyssna på:


Over and Cappuccino

The List of Life

Lista från Freya! Here we go;

THREE NAMES YOU GO BY:
1. Johanna
2. Jojjo
3. Hannis
SCREEN NAMES YOU HAVE HAD:

1. Iamacranberry
2. Lovelyjinx
3. Sameoldtheme
THREE PHYSICAL THINGS YOU LIKE ABOUT YOURSELF:
1. Eyecolour
2. Eyelids
3. -
THREE PHYSICAL THINGS YOU DON’T LIKE ABOUT YOURSELF:

1. Face
2. From the waist and down
3. Tummy
THREE PARTS OF YOUR HERITAGE:
1. Swedish
2. American
3. Something mysterious, my mom is adopted
THREE THINGS THAT SCARE YOU:
1. Darkness
2. Teachers
3. Dogs
THREE OF YOUR EVERYDAY ESSENTIALS:
1. Computer
2. Hairspray
3. Skin lotion
THREE THINGS YOU ARE WEARING NOW:
1. Black shorts
2. Black dress
3. Black nail polish
THREE OF YOUR FAVOURITE BANDS OR MUSICAL ARTISTS:
1. Janis Joplin
2. Yann Tiersen
3. Säkert!
THREE OF YOUR FAVORITE SONGS (RIGHT NOW):
1. La Valse d’Amelie by Yann Tiersen
2. Ode to my family by Cranberries
3. Cup of coffee by Garbage
THREE THINGS YOU WANT IN A RELATIONSHIP:
1. Fun
2. Attraction
3. Loyalty
TWO TRUTHS AND A LIE, IN NO PARTICULAR ORDER:
1. Considering moving to Canada instead of Italy
2. Obsessed by my hair
3. Love paprika
THREE PHYSICAL THINGS ABOUT THE PREFERRED SEX THAT APPEAL TO YOU:
1. Length
2. Eyes
3. Nice clothes
THREE OF YOUR FAVOURITE HOBBIES:
1. Shopping
2. Reading
3. Travelling
THREE THINGS YOU WANT TO DO REALLY BADLY RIGHT NOW:
1. Loose weight
2. Get a tattoo
3. Get a scholarship for an education in Italy
THREE CAREERS YOU’RE CONSIDERING/YOU’VE CONSIDERED:
1. Radio

2. Stewardess
3. Cook/Chef
THREE PLACES YOU WANT TO GO ON VACATION:

1. Canada
2. Portugal
3. England
THREE GIRL NAMES YOU LIKE:
1. Isolde
2. Freja
3. Elona
THREE BOY NAMES YOU LIKE:
1. Leo
2. Alessandro
3. Sam
THREE THINGS YOU WANT TO DO BEFORE YOU DIE:

1. Have my own shop/restaurant/café/hotel
2. Become filthy rich
3. Be able to speak more than five languages
THREE WAYS THAT YOU ARE STEREOTYPICALLY A BOY/GIRL:
1. I enjoy shopping for hours
2. I always have painted nails
3. I love gossip
THREE WAYS THAT YOU ARE STEREOTYPICALLY A BOY/GIRL (OPPOSITE SEX):
1. Get terrified of the thought of being married to someone (?)
2. I love Star Wars
3. Doesn’t get hints(=slow *caugh*)

Konsten att förbränna skitmat

OH YEAH! NU är jag peppad. Svält på förmiddagen, energituggummin vid 14 och sedan sjuttioelva kanelbullar samt banana split. Nu Joltcola. Vad har jag gjort för att träna bort detta då? För om jag svullat kanelbullar och sedan inte försökt träna bort dem skulle jag aldrig skriva något, ens nämna det. Bara ligga under sängen apatisk, fast jag skulle nog vara för tjock för att ens komma under den.

WiiSport. Jag klättrar upp mot "pro"-nivån med boxning. Så. jävla. kul. Nu är jag svettig och lam i armarna efter att ha labbat och skickat iväg x-antal högerkrokar. Min söta pojkvän hjälper mig med Joltcolan som har ett sugrör i sig, för jag kan ärligt talat inte lyfta burken själv. xP

Men, inte nog med att jag blir svettig utav träningen,
ÅNEJ, jag blir så uppstressad och aggresiv. Alla psykopater och misshandlare där ute som inte kan kontrollera sin ilska bör inskaffa WiiSport. Istället för att tända på hus, våldta tonårstjejer och knivhugga folk på tunnelbanan kan de stå hemma och svära, fräsa och förolämpa sina motståndare i tennismatchen man kör på tv.

Wii - Mer träning än Sims2.


Over and Jolt

Bubblare: Vi spelade Geni idag, min fråga; "Var föddes Napoleon 1". Hans fråga; "Vad stoppar man i ett örngott?"

Förövrigt! Jag svarade rätt. Corsica. :)

Dear diary

Dagbok - Helt fucking guld värt.

När man är arg, ledsen eller deppad över saker som ingen annan kommer att förstå är det bara att berätta för dagboken, med en penna då. För ens privata lilla dagbok som ingen läser; där behöver man inte ta hänsyn till andra utan bara spy galla över precis vem man vill. Sen är det bra att ha ett gömställe eller ett maffigt hänglås så att ingen kommer åt att läsa det man skrivit.

Man kan ju tycka att massa personer man snackar med är jävla idioter och då är det skönt att kunna få ned all skit i dagboken så att man slipper gå runt på all ilska. (Nu får ni alla inte bli hispiga som känner mig och tro att jag snackar ren skit om er i min lilla dagbok, för det gör jag inte. Personer jag umgås med är aldrig idioter, möjligtsvis saker de gör ibland, eller kanske säger, men jag älskar er med era mindre bra egenskaper och bra.)

Fråga: Har ni tankegångar som JD's i Scrubs? Jag har det jätteofta och väldigt bisarra med! Kan typ stå och vråla i huvudet samtidgt som jag pratar lungt med en lärare eller i någon butik typ.

Bubblare: En snygg kille på apoteket öppnade en till kassa när jag och morsan skulle betala nästan och jag stod mentalt och skrek "Oh yeah! Du kan ta betalt av mig när du vill, eller ja, utav min mamma. Vi skall köpa en massa grejer här ser du så vi får stå lääääänge och packa! Intimservetter och bubbelgum med kaniner på. Sexy mama." Typ.

Följande stycke är tillägnat min dator

Och hela dess omgiving.

Jag sitter mycket vid datorn. Jag älskar datorer, och allt som finns inuti datorer, nu snackar vi mjukvara, att sitta och pilla på ett kretskort eller liknade det är Inget jag finner stimulerande.
Dock borde jag kanske börja intressera mig för hårdvaran också, eftersom det är något skumt med datorn när den börjar morra och lukta lite fränt.

Resultatet? Allt, ALLT fryser och inget vill fungera. Det är lite tråkgit då man suttit med någon bild i Photoshop, speciellt frustrerande då allt stannar när man tycker "Ctrl-S" (spara). Det är inte kul. Men snabb som blixten tog jag en "Print Screen" och voila! tydligen fanns menyn uppe (inget jag har minne av) men det är alltid spännande och se vad som kommer med.


Inget krocketspelande idag.
Min pappa erbjöd min bror och mig 200 spänn var för att hämta och bära hem två dörrar(jag måste få ihop 4000 till Italien eller så får jag svälta i två veckor). Så efter jag vaknat (vid ett) gick vi och fixade det.
Och varför sover jag så länge då? Det är därför att jag har extremt svårt att sova eftersom jag ständigt är rädd och vågar inte ligga i mörkret. Jag har legat vaken cirka tre timmar innan jag ens börjat känna mig någorlunda trygg de senaste veckorna. Jag förstår inte varför jag är så förbannat mörkrädd!

Fråga: Vad är din största fobi/skräck?

Bubblare(extragrej, Sofie): Eller snare tips, är du hemma hos mig så var försiktigt i hallen där sladden som får internet att fungera ligger tvärs över gången. Har varit när att slå ut framtändera pågrund utav att jag snubblade på sladdjävlen!

Shopaholic

Nu mår jag jävligt bra. Så. Jävla. Underbart.
Varför? För idag har jag kommit hem med nya saker.

Shopping hela dagen med mamma. Inne i stan, massor utav affärer, massor utav saker. Jag mår så jävla bra.



Dock för fyra timmar sedan då vi kommit hem med sjuttioelva shoppingkassar mådde jag lite mindre bra. Ganska mycket mindre bra. Typ det sämsta jag har mått hela detta år, fysiskt. Men jag landade i sängen med en ny tröja på och nynnade ”Lucy in the sky with diamonds” i två timmar för att sedan vara pigg som en nöt och frisk som en lärka!

Jag är stolt ägare till fyra par nya skor och massa annat tjafs.

Tre helt fantastiska läppglans köpta på Lagerhaus där jag även köpte ett block för fem spänn föreställande en rabiessmittas teddybjörn. Of course! Carvings liksom.


Imorgon blir det picknick och krocket på pojkvännens gräsmatta, om jag får bestämma, vilket jag gör i alla fall.

Over and Mocha Latte(som var helt underbart god idag på Waynes coffee)

Ode to my family

Musik betyder ganska mycket för mig, det gör det för de flesta antar jag.
”Musik är mitt liv”-stajl you know

Men! Musik är inget jag lyssnar på samtidigt som jag gör något annat som gör att jag måste tänka. För när jag lyssnar på musik vill jag tänka musiken, inte tänka på annat. Min musik är inte till för att stänga ute annat ljud utan den är till för att uppfylla mig och låta mig drömma mig bort. (Jag dagdrömmer en del, en hel del för att vara ärlig)

För att komma till saken jag har precis kört ett träningspass, alltså musik i för då kan jag tänka mig in i musiken och inte på det faktum att det är så djävla jobbigt det är att behöva röra på sig. Men hörlurarna är fortfarande i då jag sätter mig och försöker lösa designen på denna blogg. Och det går från schlager till vispop till the Cranberries(underbart band btw!). Jag blir så nedstämd av deras musik! Spelar ingen roll om det är en munter låt, jag blir minst lika deppad för det. Men eftersom jag sitter framför datorn i photoshop och med stilmallar på bloggen så tänker jag inte på musiken, jag har inte ens märkt att den fortfarande går.

Mitt undermedvetna förvandlas till en betryckt stackare och tränger fram genom att vilja designa bloggen i svart och åter svart. Det är inte förens låten slutar som man börja undra vad i helvete man håller på med.

Jag gillar inte att musiken har kontroll över mig, så därför vill jag inte lyssna på skiten när jag inte är fokuserad på just mp3.

Bubblare: Jag har oftast jättekorta hörlursladdar (har sönder ett par i månaden) för att de egentligen är till mobiltelefoner så jag stoppar mp3 i bh. Någon annan som gör så?

Fråga: Hur skriver man ”Mp3” och ”BH” i bestämd form?

Benventuo, Välkommen till min nya blogg

Ciao! Mi chiamo Giovanna e sono 17 anni. Il mio compleanno? 16 agosto 1990, sono un leone. Mi piace miei amici, musica, libri, film e mia macchina fotografia, NIKON D40. Mi piace andare al café o viaggi. Mi amo Italia e studio italiano livello tre per l'autunno. Studio al Täby enskilda gymnasium, Media.

Min knackiga italienska slipper de flesta drabbas av, eftersom minst 99% av de som kommer att läsa detta inte kan språket. tur för mig. Men det klingar säkert vackert det jag skrivit.

Mitt liv är de närmsta vännerna, fotografering, italienska och att resa. Min passion för nya kulturer är lite knepig att sätta ord på, det jag kan säga är väl att jag ÄLSKAR allt som har med resor att göra. att först och främst få packa sin väska och incheckning, start, landning, och tillslut ett nytt land.

En stökig perfektionist med ett hjärta som bultar för Italien och solrosor kommer här skriva om sina strapatser iväg på språkresan (10 - 23 aug 08), minnas alla gamla italienbesök, och planera inför framtiden som självklart skall utspelas där nere i söder i landet där allt handlar om underbara skor och handväskor.

Benventuo

Cappuccinogalningen


Over and cappuccino

RSS 2.0