Att vilja eller inte vilja

Framtiden.

Som det ser ut nu är den högskola i höst, TV-produktion. Medieinstitutet ligger på den åtråvärda förstaplasten. Alltså skolan jag borde helst vilja komma in på. Sedan har Kaggeholms folkhögskola på Ekerö en utbildning jag kan tänka mig att gå. Och planen är den att om jag inte kommer in på någon utav dessa tvååriga utbildningar så skall jag gå på Gotlands folkhögskola och Film och TV-produktionslinjen. Men, så kommer man till det man inte borde då man har löst sina framtid såhär prydligt coh fint. Jag vill inte. Tror jag. Men samtidigt kan det inte bara handla om vad jag Vill. För om jag skulle gå efter vad jag vill skulle jag söka in till en flygvärdinneutbildning, jobba med det ett tag. Jag skulle sedan resa se världen än mer, ta små skitjobb i alla möjliga hörn utav världen. Men, så ska man vara realistisk.

Dessa skolor kräver att man skall se sig själv i den branschen om tio år. Jag tycker att det är skitkul! Verkligen! Kicken jag får av att vara med under en TV-inspelning är bland det bästa som finns,. Men - Måste jag göra det för evigt då? Sjäääälvklart inte - Men det är den känslan jag får utav dessa utbildningar. Att jag inte "får" gå där för att jag egentligen inte vill jobba med det hela livet.



Just nu; sitter vid flipperspelet och lyssnar igenom Joshua Radin-låtar. Jag har lovat att gå med Sofie den 29:e mars då han spelar på Debaser. Gör med andra ord research.

Tänt i Stockholm

Min mamma är nog den bästa mamma som finns. Hon är iaf den bästa för mig. Jag är så löjligt glad över att jag har den mamma jag har. Jag är självklart glad över pappa och lillebror också. För visst bråkar vi och det går inte en hel vecka utan att vi tycker att de andra är helt dumma i huvudet, men jag skulle inte bytas bort dem mot några andra personer i hela världen. Aldrig. Det där skrev jag för att introducera att jag skall skriva om min familj. En snyftare såhär i inledningen passade fint tyckte jag.



Nu är det så att mammsen är adopterad och har haft en lycklig uppväxt hos min mormor och morfar som tyvärr inte finns längre. Hon har inga adoptivsyskon. För tio år sedan skrev min mamma ett brev till sin biologiska mamma. Ville bara säga att hon mår bra och har haft det bra i livet. Hon fick ingen respons på det och tog inte upp förens förra veckan att hon nyligen ringt folkbokföringen och fått reda på hennes två halvsyskons adresser. En storebror och en lillasyster. I torsdags postade hon två brev som damp ned i deras brevlådor dagen därpå. I fredags då jag kom hem från skolan och satt och pratade med mamma ringde hennes halvbror. Han verkade glad, nyfiken, och de skall träffas någon gång.

Jag är så djävla glad för mamma.
Min mamma.

Risken var stor att inte någon av dem skulle kontakta henne och hon skulle få fortsätta leva utan syskon och utan att få veta deras story.


Min mamma är den bästa mamma jag någonsin kunde ha och just nu är jag så glad för hennes skull att jag nästan spricker.

Och inte nog med det verkar det som att jag har några extra kusiner!

Utkast: Om bara ...

FREDAG KVÄLL:
Om bara några minuter lämnar min familj mig till mitt öde, nåja, de lämnar mig hemma själv. Så då är det bara att svira ihop någon middag vid spisen och sedan bänka sig framför TV'n till 21.30 då en utav världshistoriens bästa filmer går,.... Kommer iof inte ihåg VILKEN film det är men det lär jag väl märka.

LÖRDAG MORGON:

När lammen tystnar var det ja!
Ikväll går Hot chick som jag skall se.

LÖRDAG KVÄLL:
Glöm Hot chick! en film med Joan allen går på tvåan. Jag sitter bänkad.

NUTID:
Fredag, lördag och söndag har än så länge varit skumma, waaaay för skumma för min del. Vaddå skum? Det skall jag berätta;
EXHIBIT A; Jag har blivit dödstrött innan klockan 9 på kvällarna.
EXHIBIT B; Har vaknat självmant innan 07:30 VARJE morgon.
EXHIBIT C; Jag älskar semikolon

Jag gillar min nya visning bild, ser ut som någon svingat ett slag och träffat mitt i prick. Ser nämligen ut som en blåtira det där. Fancy.

Nu skall jag boka skidor och jag vet inte riktigt vad jag ville komma med detta; men så går det när man låter ett utkast ligga och bli skrivet i, i tre dagar.




; Johanna

Mercoledi

SaraL och Elinor med skådespelare stod i mitt kök med mammsen då jag kom hem. Mina föräldrar skall spela flickans föräldrar i en film de två förnämnda gör i kursen Filmproduktion. Första scenen med varsin kaffekopp sitter de och båkar, väldigt övertygande! Och sedan ett snack i soffan och tillsist en omfamning utav flickan som råkat ut för hemskheter. Blev faktiskt mäkta imponerad utav mina föräldrar. Vilka skådisar!


Elinor och SaraL på Skansen för 2 år sedan. första gången jagböev attackerad av en kandagås också! Fick med det på film,...


Har börjat med kursen Småföretagande nu efter jul och praktiken. Verkar hyfsat kul, men jag har lärt mig något enormt på bara två lektioner, och det är väl la bra... Idag skulle vi pitcha en affärsidé för en resturang som bara serverar omeletter. Lia, Freya och jag bestämde inredning a la "tänk ägg", sedan gick det liiite överstyr då ett plexiglas skulle täcka en vägg och bakom där skulle finnas en hönsgård. Lia hade sett något liknande på Island, fast med kor!

Höll på att gråta utav frustration påväg mot bussen i tisdags morse då jag fått tillbaks mina utslag i ansiktet och inte kunde lägga på sju kilo smink som jag skulle vilja! Och så gick jag irriterat fram och väskan halkade ned i armvecket och jag fick för mig att alla som såg mig skulle tänka" ÅÅH, DÄR går någon som tror att hon är något bara för att fröken har väskan i armvecket" Varav min tankegång blev "FAR ÅT HELVETE! Min väskdjävel är så hal att den glider ned era retards!!"

Mitt italienskaprov jag skrev för två veckor sedan kom tillbaks med ett "MVG-" vilket är sjukt bra med tanke på att jag förväntade mig det, fast minus M och V.

Fantomen, den sexiga utan lila trikåer

Idag då jag vände på väckarklockan för att bekräfta att den stod på 14.02 eller liknande fick jag en smärre chock då jag insåg att jag faktiskt vaknat(ej under pistolhot) innan klockan tio en lördag. Det gav mig massor utav extratid och den valde jag att lägga på Phantom of the opera, filmen. Hehe, Phantom of the opera -the movie. (Låter löjligt).

Storyn är the Phantom som har ett helmysigt krypin i operahusets källare och lär upp Christine(en dansare) till att sjunga helt fantastiskt. Han är typ king of the opera och skickar brev till ägarna hela tiden och får arvode så att han inte skall döda någon och fortsätta skriva operor till dem. Såklart blir Christine erbjuden en sångroll, precis så som Phantom vill ha det och voila! Hon skall bli stor och gifta sig med honom osv. Men along comes Raoul, hennes barndomskärlek, och så har vi tringeldrama!


Och även om hon tvekar mellan the Phantom(den mystiske, sexige, om än lite missbildade man i svart med fantastisk källarvåning) och Raoul(ridderlig, hennes egna ålder, fluffigt hår) så gör hon inte det tillräckligt. Hennes disire är efter the Phantom men hjärtat och jag-vill-ha-villa-vovve-volvo-instinkt gör att hon vill ha Raoul. Och hon väljer honom, ganska så klart. Men det går för snabbt! Och i verkliga livet skulle hon tveka som in i helvete. Okej, det är en story och den måste vara klar, men OM det hade varit i verkliga livet tror jag defintitivt inte att det hade gått som det gick! Hon hade tvekat längre, och Raoul hade tröttnat på att aldrig få något så han hade stuckit med en dansare och då hade Christine klart kunnat välja the Phantom.

OKAY! JAG ERKÄNNER! Jag hatar att hon inte kastar sig i armarna på the Phantom och dumpar tönten med hårreklams-looken. D:

Typ som i Ivanhoe när han väljer Rowena framför Rebecca. Why, OH WHY?

Tillbaks till vad jag borde göra - städa rummet. (Sådant som kräver flera månaders planering, planritning och projektledare)

Mutor

Jag är världens sämsta journalist.
Denna vecka har jag tagit emot tre kilo godis + ask med gelehjärtan, tre wienerbröd och tre semlor. Allt detta då jag varit ute på uppdrag. Eftersom självförtroendet redan rullar nedåt tänkte jag köra det käpprätt i botten genom att gaina trettio kilo, rent fett.


Sara, Cissi och jag var på Semlerian i Norrtälje för att göra en TV-grej där.
Fick varsin semla.


Jag, SaraL, Cissi och SaraH körde till Norrtälje fram och tillbaks. En härlig roadtrip fyllt med dåliga skämt, däckluftsfyllning, mentos<3 och sing-a-long Mamma Mia-soundtrack. (Okay, det var typ jag som kunde texterna men Cissi gjorde sitt
bästa med kören)
















En härlig dag.
Jag har mycket att berätta,(har b la rasat i dödens trappa) men det får bli en annan gång.

RSS 2.0